Skip links

Patio, ‘s-Hertogenbosch

Duurzaam wonen en samenwerken

Boschgaard combineert duurzaam bouwen en zelfwerkzaamheid, en is daarmee op deze gebieden een pionier in Nederland. Het is een woonproject dat duurzaamheid zeer serieus neemt en dat in samenwerking met woningcorporatie Zayaz 19 sociale huurwoningen neerzet in 's-Hertogenbosch Oost, gecombineerd met een buurtcentrum. Boschgaard komt op de plek van De Patio, het oude buurthuis van de Graafse Wijk. Er komen 25-30 bewoners in het gebouw. Het is in 's-Hertogenbosch het eerste bouwproject binnen de sociale huur waarbij het initiatief volledig bij de toekomstige bewoners vandaan komt.

Klant:

Locatie:

's-Hertogenbosch

Onze gebruikte producten

RVS verdelers
Eps
Alupet 16x2 buis

Door de juiste keuze en installatie van producten kunnen ruimtes worden verwarmd met een gelijkmatige warmteafgifte, wat resulteert in een aangename en comfortabele leefomgeving. Daarnaast spelen duurzaamheid en kwaliteit een steeds grotere rol, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan producten die niet alleen efficiënt zijn in gebruik, maar ook bijdragen aan een verminderde ecologische voetafdruk.

Titel

Pioniers in duurzaam bouwen

Wat het project daarnaast nog unieker maakt, is dat dit het eerste woningbouwproject is dat met zoveel mogelijk hergebruikte materialen wordt gebouwd. Geen nieuwe producten, maar bouwmaterialen die vrijkomen uit sloop- en renovatieprojecten. Al bestaande materialen hergebruiken is immers altijd nog duurzamer dan nieuwe producten produceren. Deze nieuwe werkwijze brengt een hoop uitdagingen met zich mee, maar door samen de schouders er onder te zetten zijn er al een hoop obstakels overwonnen! En ondertussen is 85% van álle bouwmaterialen die in het pand zitten hergebruikt.

Innovatieve technologie

Het gebouw is ontworpen om zo passief mogelijk verwarmd, geventileerd en gehydrateerd te worden. Boschgaard gaat dankbaar gebruik maken van de zon, regen en aarde. De gevels op het zuiden vangen de zon voor warmte, en de 234 zonnepanelen voor energie. 80 meter lange sondes in de grond geven een stabiele 12 graden voor de warmtepompen en tot 80 kuub regen vangen ze op om de wc’s en wasmachines mee te spoelen.
 Ons aandeel in dit project is een deel droogbouw en een deel frezen omdat dit een heel bijzonder pand is. Hier is een deel droogbouw geplaatst EPS+ Norrit en een deel frezen

Titel betreft het frezen
This website uses cookies to improve your web experience.