Skip links

Klantenservice

Wij helpen u graag verder

We bellen je graag terug.

  Klantenservice

  +31 85 00 80 137

  Neem contact op

  Een goede communicatie met onze klanten en leveranciers is voor ons erg belangrijk. Heeft u vragen of wilt u meer informatie weten, neem contact op via de onderstaande gegevens en wij helpen u zo snel mogelijk weer verder.

  Veelgestelde vragen

  Het comfort van een warme vloer
  Er wordt steeds vaker gekozen voor vloerverwarming in plaats van conventionele verwarming met radiatoren. En dat is begrijpelijk want vloerverwarming is comfortabel en energiezuinig. Door de gelijkmatige warmteverdeling over de vloer ervaar je sneller een comfortgevoel dan met radiatoren. Hierdoor kun je de thermostaat al gauw 2 graden lager zetten om hetzelfde comfortgevoel te krijgen. Daarom is vloerverwarming energiezuiniger is en dat is weer goed voor de energierekening.

  Gezond binnenklimaat
  Vloerverwarming is zeer geschikt voor mensen met allergieën omdat vloerverwarming werkt met stralingswarmte waardoor stof zich minder snel verspreid.

  Meer keuzevrijheid bij inrichting
  Vloerverwarming is onzichtbaar. Hierdoor heb je maximale vrijheid om alle wanden te benutten en kun je gebruik maken van kamerhoge ramen. Ook kiezen mensen steeds vaker voor een harde vloerafwerking. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan tegels, laminaat, parket en PVC. Deze vloeren voelen van zichzelf koud aan. Met vloerverwarming ervaar je toch een lekkere warme vloer!

  Koel in de zomer
  Met een geschikte regeling en een koelmachine of warmtepomp kun je de woning óók koelen met je vloerverwarmingsinstallatie. Met een koelmachine of een warmtepomp kun je namelijk eenvoudig over koud water beschikken. Op warme zomerse dagen heb je dan toch een (energiezuinige) aangename temperatuur in je woning

  Dit is afhankelijk van de dekvloer. Het in gebruik nemen van de vloerverwarming kan variëren van direct gebruik tot het stapsgewijs gebruiken, zes weken nadat de vloer is afgewerkt.

  Een ingefreesde vloerverwarming geeft geen verhoging. Een traditionele vloerverwarming (gebonden op netten) geeft minimaal een verhoging van 5 cm. Altherm Vloerverwarming werkt met zowel traditionele vloerverwarming als met systemen met een lagere opbouwhoogte. 

  Isoleren is, of u nu wel of geen vloerverwarming heeft, altijd beter voor uw energierekening. Een traditionele vloerverwarming (gebonden op netten) wordt door ons standaard op een reflectiefolie gemonteerd. Eventueel kunnen we hieronder ook nog een isolatielaag aan brengen. Dit is beter maar niet noodzakelijk. 

  Bij een ingefreesde vloerverwarming is isoleren alleen aan de onderzijde mogelijk. Dit kunt u het beste door een daarin gespecialiseerd bedrijf laten uitvoeren.

  Bij hoofdverwarming mogen ze weg, dit hoeft echter niet. Bij bijverwarming mogen ze niet weg.

  Dit hangt van meerdere factoren af, zoals type woning, isolatie, instelling van de ketel en dikte van de dekvloer.

  Als richtlijn bij hoofdverwarming;
  Ingefreesd ca. 1 uur
  Op netten gebonden 2 a 3 uur

  Vandaag kan vloerverwarming geplaatst worden onder zowat alle vloerbedekkingen, van tegels, kurk, gietvloeren, tot tapijt en dus ook parket. Wel wordt geadviseerd om bij parket een maximale vloertemperatuur (bovenkant vloer) aan te houden van 27°C, om uitdroging van het hout te voorkomen. Belangrijk hierbij is de juiste luchtvochtigheid (te bespreken met de parketteur van het parket).

  Wilt u extra grote tapijten? Kies dan voor tapijten die speciaal geschikt zijn voor vloerverwarming. Zij worden steeds aangeduid met een symbool van vloerverwarming. Kleine tapijten of ‘lopers’ zijn sowieso géén probleem

  Altherm Vloerverwarming is niet alleen gespecialiseerd in vloerverwarmingssystemen, maar ook in geavanceerde zoneregelingen van gerenommeerde merken zoals Resideo / Honeywell en Möhlenhoff. Deze systemen bieden de mogelijkheid om elke zone in huis afzonderlijk te regelen, waardoor er volledige controle is over de temperatuur in verschillende ruimtes, zoals de slaapkamer en badkamer.

  Op aanvraag bieden wij deze service aan, waarbij we ervoor zorgen dat het vloerverwarmingssysteem niet alleen comfortabel is, maar ook voldoet aan de nieuwste energienormen. Het toepassen van zoneregeling is zelfs een verplichting bij nieuwbouwprojecten, met als doel energieverspilling te voorkomen. Met onze expertise zorgen we ervoor dat woningen optimaal comfortabel zijn en tegelijkertijd efficiënt omgaan met energie.

  Steeds vaker wordt de keuze voor vloerverwarming gemaakt, zowel voor particuliere- als industrietoepassingen. En dat is begrijpelijk, want vloerverwarming biedt een behaaglijke warmte, is energiezuinig, bevordert de gezondheid en is bovendien onzichtbaar.

  Deze vorm van verwarming komt vooral tot zijn recht in combinatie met een warmtepomp, die een lager temperatuurbereik heeft dan een traditionele gasketel. Vloerverwarming, ook wel bekend als lagetemperatuursverwarming (LTV), is niet alleen gezonder, maar ook nog eens energiezuiniger.

  Een erkende installateur kan u voorzien van advies op maat over het gebruik en de optimale werking van uw vloerverwarmingssysteem. Als u meer informatie wenst over de aanschaf en installatie van een vloerverwarmingssysteem van Altherm Vloerverwarming B.V., neem dan contact op met uw eigen installateur of rechtstreeks met Altherm Vloerverwarming B.V. voor de juiste installateur in uw buurt.

  De keuze voor vloerverwarming wordt steeds vaker genomen, zowel voor particuliere- als industrietoepassingen.
  Begrijpelijk, omdat vloerverwarming behaaglijk, energiezuinig, gezonder en niet zichtbaar is.

  Vrijwel elke type vloerafwerking is geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.
  Denk aan tapijt, parket, laminaat, gietvloeren, pvc vloeren, linoleum, natuursteen en marmer.
  Belangrijk is echter wel dat de vloerafwerking van uw voorkeur over goede warmtedoorlatende eigenschappen beschikt en geschikt is voor de in het systeem en afwerkvloer optredende temperatuurverschillen.


  Wilt u hier een specialist over spreken, maak dan een afspraak met een van onze medewerkers.

  Bij een erkende installateur kun je terecht voor een advies op maat over de het gebruik en een optimale werking van jouw vloerverwarmingssysteem. Als je informatie wilt over de aanschaf en installatie van een vloerverwarmingssysteem van Altherm Vloerverwarming B.V., neem dan contact op met je eigen installateur of met Altherm Vloerverwarming B.V. voor de juiste installateur in de buurt.

  De optimale warmteverdeling van vloerverwarming waarbij men geen temperatuur verschil voelt over de vloer verkrijgt men bij een dekking gemeten vanaf bovenkant buis van 5cm bij een verlegafstand van hoh150mm.
  Vanuit de norm geldt een minimale dekking van 3cm gemeten vanaf bovenkant buis bij een zand-cement afwerkvloer.
  Indien men monteert op staalmatten dan is een minimale opbouwhoogte vereist van 52 mm: 6mm staalmatten + 16mm buis + 30mm dekking.

  Indien men monteert op een isolatieplaat van 20mm zonder staalmatten dan is de minimaal benodigde hoogte van de vloer 66 mm: 20mm isolatie + 16mm buis +30mm dekking.
  Bij toepassing van een noppenplaat is de minimale hoogte 58 mm: 28mm noppenplaat + 30mm dekking.

  Als consument of eindgebruiker is het niet mogelijk om zelf producten bij Altherm Vloerverwarming B.V. te bestellen. Altherm Vloerverwarming B.V. levert haar producten uitsluitend via erkende installateurs. Zij beschikken over de juiste kennis en kunde om een vloerverwarmingssysteem van Altherm Vloerverwarming B.V. op de juiste wijze te installeren en te onderhouden. 

  Bij een erkende installateur kun je terecht voor een advies op maat over de het gebruik en een optimale werking van jouw vloerverwarmingssysteem. Als je informatie wilt over de aanschaf en installatie van een vloerverwarmingssysteem van Altherm Vloerverwarming B.V., neem dan contact op met je eigen installateur of met Altherm Vloerverwarming B.V. voor de juiste installateur in de buurt.

  This website uses cookies to improve your web experience.